Wednesday, September 30, 2020
Home Tranding Education SSC CGL 2019-20 Tier-1: Questions of Current Affairs/ General Awareness/English with Answers

SSC CGL 2019-20 Tier-1: Questions of Current Affairs/ General Awareness/English with Answers

In this article we are going to share with u some Important Question of SSC CGL 2019-20 Tier-1 as per the feedback received by the candidates who have appeared for SSC CGL Tier-I 2019-20 Exam.

Tier 1 Exam of SSC CGL 2019-2020 Tier-1 has been started from 3rd of March and will last on 9th march 2020 Around different parts of the country. So we had tried our best to find some Questions that were important for u.

Hence, students are advised to cover All this question for scoring Good marks in exam.

Day-2: 4th March 2020: SSC CGL 2019-20 Tier-1 Exam
1) Capital of Magadha after 4th BC

Answer: Pataliputra

2) Article 17 of Indian Constitution

Answer: Abolishing the practice of Untouchability

3) Who was on throne before Harshvardhan King?

Answer: Rajyavardhana

4) Outer surface of moon is called?

Answer: Crust

5) Army Chief of India 2020:

Answer: General Bipin Rawat

6) Biraja temple, Rajarani temple arein which State?

Answer: Odisha

7) Asia’s largest spice market:

Answer: Khari Baoli, Delhi

8) Xerophthalmia is caused by the Deficiency of which Vitamin?

Answer: Vitamin A

9) Antonym of ‘Liberty’:

Answer: Dependence

10) Where is Gol Gumbaz located?

Answer: Bijapur, Karnataka

11) Freedom of Religion is part of which Article of Indian Constitution?

Answer: Articles 25 to 28

Must read :- SSC CHSL Admit Card

12) World Bank Group President:

Answer: David Malpass

13) Capital of Magadha before 4th BC

Answer: Rajagriha

14) Artificial Lake made by Guptas in Gujarat:

Answer: Sudarshan Lake

15) Article 15 of Indian Constitution

Answer: A fundamental right prohibits discrimination by the state against any citizen on grounds ‘only’ of religion, caste, race, sex, and place of birth.

16) Folk Dance Of Jammu & Kashmir:

Answer: Rouf

17) Synonym of Obligatory:

Answer: Mandatory

Day-1 3rd March 2020: SSC CGL 2019-20 Tier-1 Important Questions
1) One word Substitution – song sung at burial:

Answer: Dirge

2) Idiom – Hard nut to crack?

Answer: A problem or situation that’s difficult to solve or deal with

3) Antonym of Quiescent:

Answer: Active

4) Study of Dogs is known as:

Answer: Cynology

5) GST on Lottery:

Answer: 28%

6) Which country longest serving king has passed away recently in 2020?

Answer: King of Oman

7) Sahitya Academy Award 2019:

Answer: Given in 23 Languages

8) Which Oman Ruler Died recently?

Answer: Qaboos bin Said Al Said of Oman

9) Neutron was discovered by:

Answer: James Chadwick

10) Which of the following visitors came during the reign of Jahangir?

Answer: Sir Thomas Roc

11) Mission Mangal Movie Leading Actress?

Answer: vidya Balan

12) Who was the Star Campaigner of Maharashtra Govt in Maharashtra Election?

Answer: Madhuri Dixit

13) Who was the father of Ajatshatru?

Answer: Bimbisara

14) Who was the last ruler of nanda dynasty?

Answer: Dhana Nanda

15) Who got Padma Shree award in Archery?

Answer: Bombayla Devi Laishram    

16) Jyotiba Phule Birth Place:

Answer: Katgun, Maharashtra

17) Bhupesh Baghel is the CM of which State:

Answer: Chattisgarh

GANESH SHARMA
CEO and founder of INDIANHEADLINE and owner of Gks Advertising Media . Digital Marketer by passion and Entrepreneur by heart , Social Influencer by profession. Helpin people to succeed in online world. Love to assist people and guide them how to grow in their career. Motivates them when they feel low. All and All want to live life king size.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Rahul Gandhi On New Agriculture law “Kisaan Ki Baat” with Farmers

Gandhi contrasted the three acts with demonetisation and GST. Rankers from states such as Punjab, Haryana, Bihar, Maharashtra and Delhi...

Google Meet: Noise cancellation feature introduced for mobile video calling, it’s really amazing

Now during video calling from mobile, other people will not listen to the noise around you. Let me tell you that Google...

Chandankiyari News: People of All India Kisan Khet Mazdoor Samiti burnt the Kisan Bill at Subhash Chowk of Chandankiyari

The people of All India Kisan Khet Mazdoor Samiti burnt the Kisan Bill at Subhash Chowk in Chandankiyari Block.

Drugs case: Now these Actors Are Coming On The Radar Of NCB, See Full List

New Delhi: Many Bollywood celebrities may have trouble with the drugs racket. Riya can also reach actress Deepika Padukone in the case...